Villkor

Nedan beskrivna allmänna villkor gäller mellan dig som kund och Shilias, vid order och inköp av varor på shilias.se eller via mejl (info@shilias.com). Läs därför nedan text noggrant.

KUNDUPPGIFTER

För att beställa och handla produkter av Shilias måste du ha fyllt 18 år. Du kan handla som ”gäst” eller genom att skapa ett användarkonto hos shilias.com. Du väljer dina inloggningsuppgifter till användarkontot och det är ditt ansvar att se till att ingen annan har tillgång till dina inloggningsuppgifter eller beställer produkter via din inloggning. Håll dina inloggningsuppgifter hemliga och om du misstänker att någon obehörig fått tillgång till dina uppgifter är det ditt ansvar att kontakta Shilias omgående.

BESTÄLLNING OCH BEKRÄFTELSE

Villkoren för ditt köp är de som beskrivs på denna sida på dagen då ditt köp genomförs. Skulle dessa ändras till dagen för leverans gäller villkoren för tidpunkten när du genomförde din beställning. Shilias bekräftar din order, vilket sker genom att du får ett e-postmeddelande till den mejl du angett. Från det att du mottagit din orderbekräftelse så gäller dessa villkor.

PRISER OCH AVGIFTER

Priset för de produkter du beställer är de som anges den dagen som du beställer din/dina produkter. Alla priser är angivna inklusive moms om inte annat anges. Vid varje order du lägger hos Shilias kan det komma att läggas till en leveransavgift, om så är fallet kommer avgiften framgå tydligt i sammanställningen innan du bekräftar din order. Leveransavgiften baseras på vikt och volym av din beställning.

BETALNINGSMETODER

Vi erbjuder fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning genom ett samarbete med Klarna, vilken kallas för Klarna Checkout. Läs Klarna Checkouts villkor här.

LEVERANS

Leveranstiden som du kan förvänta dig är normalt 4 - 5 arbetsdagar från det att du fått orderbekräftelse på din beställning. Produkterna skickas med Postnord och hämtas hos närmaste ombud. Vi strävar alltid efter att leverera inom angiven leveranstid men leveranstiden kan möjligtvis förlängas vid högt beställningstryck under högsäsong eller vid oväntade händelser. I de fall vi kan förutse en möjlig förlängd leveranstid så informeras du om detta vid din beställning. Du är ansvarig att se till att den adress som angetts vid beställningstillfället är korrekt.

Leverans sker endast inom Sverige för beställningar som görs via hemsidan. För frågor om eventuell utlandsleverans ombeds du först kontakta Shilias för dialog om leverans är möjlig samt för exakt fraktpris och tillvägagångssätt.

Shilias använder Postnordpostnord. som transportpartner därför hänvisar vi dina frågor angående din leverans till Postnord. Paket som ej hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Shilias. Du kommer debiteras en avgift på 100kr vid återsändning av ditt paket för medförande hanterings- och administrationskostnader för Shilias. 

ÄNDRING OCH/ELLER AVBOKNING AV BESTÄLLNING

Om du efter att du slutfört din beställning skulle behöva ändra eller avboka din order så ska du snarast kontakta Shilias via mejl eller telefon för eventuell möjlighet till ändring/avbokning. Order som redan skickats ut från lagret kan ej ändras.

ÅNGERRÄTT

Shilias följer distansavtalslagen vilken säger att livsmedel inte omfattas av ångerrätten. Det innebär att du inte har någon ångerrätt på de livsmedel som du beställer via Shilias webbutik eller mejl. 

REKLAMATIONSRÄTT

Du har tre års reklamationsrätt på de produkter du köpt på Shilias.se. Så snart du upptäckt ett eventuellt fel hos produkten ska du kontakta Shilias för vidare instruktioner om reklamation. Du ska kontakta oss innan du skickar produkten som du vill reklamera. 

FORCE MAJEURE

Shilias befrias ifrån sina förpliktelser att fullfölja beskrivna villkor i händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer eller andra yttre omständigheter bortom Shilias kontroll och som därmed förhindrar Shilias att utföra sina åtaganden gentemot dig utifrån avtal

SEKRETESSPOLICY

I samband med registrering av konto hos Shilias och beställning så samtycker du till att Shilias behandlar dina personuppgifter enligt PUL, personuppgiftslagen. Uppgifterna behöver Shilias för att kunna hantera din beställning. Shilias ansvarar för att dina personuppgifter (ex. namn, adress, personnummer) ej lämnas vidare till tredje part.

TVIST

Shilias har för avsikt att alltid försöka lösa tvister direkt med dig som kund, skulle det däremot inträffa att vi inte kommer fram till en lösning så följer Shilias Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

BOLAGSINFORMATION

Shilias.com företaget är registrerat i Simrishamn med postadress Fredsdalsgatan 26 Simrishamn 27235
Organisationsnummer: 840902-8357
Momsregistreringsnummer: SE840902835701